Nou servei d’informació per WhatsApp contra la violència masclista

L’1 d’abril va entrar  en funcionament el nou servei de canal de Whatsapp gestionat per Mossos d’Esquadra per oferir informació i assessorament policial a la víctima o potencial víctima de violència masclista.

Amb el número 601 00 11 22 es podrà contactar amb els mossos per rebre assessorament policial i resoldre dubtes i preguntes. Aquest canal no és una eina per gestionar incidències o emergències i en cap cas substitueix el telèfon d’emergències 112. La creació d’aquest recurs ha de facilitar a les dones conèixer les eines de què disposen, els drets que les assisteixen i com a pas previ, en cas necessari, a la denúncia policial.

El servei ha de servir perquè les víctimes, o qualsevol persona que cregui ser víctima, pugui informar per identificar el problema i informar-se de les passes que ha de donar. També el poden utilitzar persones de l’entorn de la víctima amb la mateixa voluntat: rebre assessorament i informació policial. En cap cas aquest nou servei substitueix al 112 ni a la denúncia policial.

L’objectiu és apropar-se a les dones de forma proactiva, facilitant el seu contacte amb la policia, i donar un nou impuls a la lluita contra la violència masclista i establir noves eines preventives i d’atenció de les persones que són víctimes en aquest àmbit.