Parades intermèdies a demanda al Nitbus

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones, ahir es va posar en marxa el servei de parades intermèdies a demanda a les línies N13 i N14 al seu pas per Sant Boi.

Aquest servei del Nitbus està pensat perquè les persones usuàries, especialment dones i menors, puguin demanar baixar en un punt intermedi del recorregut, fora de les parades delimitades, per acostar-se a la seva destinació i haver de caminar menys temps per àrees solitàries o amb poca il·luminació.

Segons un estudi de seguretat i mobilitat impulsat per l’AMB, un 54% de les dones usuàries del transport públic eviten fer servir parades o estacions poc freqüentades, xifra que augmenta fins a un 60% si estan mal il·luminades o tenen poca visibilitat. El 46% eviten viatjar-hi de nit o quan es fa fosc.

A Sant Boi, les parades intermèdies es podran sol·licitar al N13 i N14 en l’eix  de la carretera C-245 (que limita amb la zona industrial) i a la ronda de Sant Ramón (zona de La Parellada, Casablanca i Camps Blancs).

Amb aquesta mesura es vol protegir i donar confiança als col·lectius més vulnerables i facilitar una mobilitat segura, equitativa i inclusiva.

Díptic informatiu

Com sol·licitar una parada intermèdia…

Per baixar en una parada intermèdia a demanda caldrà avisar el conductor o la conductora i indicar-li el lloc aproximat on es vol baixar, sempre dins de la ruta oficial de la línia. L’autobús s’aturarà en el lloc més segur. La baixada es produirà sempre per la porta davantera i en trams urbans on el vehicle es pugui aturar en un punt adossat a la vorera o sobre passos de vianants.