Sant Boi s’adhereix al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, han signat aquest dilluns 10 de febrer el conveni d’adhesió de l’Ajuntament de Sant Boi al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci de la Generalitat de Catalunya.

El conveni es formalitza per oferir una resposta coordinada a les situacions de violència per part de tots els agents que actuen al territori en relació amb la seguretat o amb l’oci. En aquest sentit, està prevista la formació de fins a 300 persones (policies locals, personal municipal, vigilants de seguretat privada i personal de control d’accés, entre d’altres) per a la detecció i prevenció de possibles casos de violència.

El protocol, associat a la campanya informativa ‘No en passem ni una’, contempla que es puguin penalitzar conductes d’ assetjament sexual no previstes al codi penal, però que es consideren constitutives d’una infracció administrativa. Es podran visibilitzar així violències masclistes que costen d’identificar i que sovint són normalitzades o invisibilitzades. Un altre objectiu és poder operar no només en espais d’oci públics, sinó també en entorns privats.

Més informació aquí.